Her şirkete internet sitesi yapma zorunluluğu getiriliyor...  13.02.2008 00:21:33

   Türk Ticaret Kanunu Tasarisi’yla birlikte her sirkete web sitesi yapma zorunlulugu getiriliyor. Web sitelerinde yanlis bilgilere yer veren sirketlere ceza verilecek.

TBMM’ye sunulan Türk Ticaret Kanunu Tasarisi, her sirkete web sitesi yapma zorunlulugu getiriyor. Anonim sirketler de, online genel kurul yapabilecek. Adalet Bakanligi tarafindan hazirlanan tasariyla, bütün anonim sirketlerde yönetim konularinin elektronik ortamda yapilmasinin, genel kurullara online olarak katilmanin, öneri sunmanin, müzakere yapmanin ve oy vermenin yolu açiliyor. Kamuoyunun, sirketlerle ilgili her an ulasamadigi bilgilere kolaylikla ulasabilmesine de olanak taniniyor.

Her sermaye sirketine web sitesi kurma zorunlulugu getiren tasariya göre, sirketler, siteye sirketle ilgili bilgiler, belgeler, raporlar, tablolar ve çagrilar yerlestirebilecek. Sermaye sirketleri, web sitelerinde yanlis bilgilere yer vermeleri durumunda cezai ve hukuki sorumlulukla karsilasacak.

Sermaye sirketlerinde müdürler kurulu ve yönetim kurulu toplantilari ile sahis sirketleri, limitet sirketler ve payli sirketlerde ortaklar kurulu veya genel kurul toplantilarinin, online yapilmasi da mümkün olacak. Online toplantida alinan kararlar geçerli kabul edilirken, kararlar, güvenli elektronik imza veya daha sonra atilacak fiziki imzayla kayit altina alinabilecek.

CEZA YAPTIRIMI MADDE 562. - l) 1502 nci maddede öngörülen Web sitesini bu Kanunun yürürlüğe girmesinden itibaren üç ay içinde oluşturmayan veya Web sitesi mevcut ise aynı süre içinde gerekli tahsisi yapmayan anonim şirket yönetim kurulu üyeleri, limited şirket müdürleri ve sermayesi paylara bölünmüş anonim şirkette komandite ortaklar altı aya kadar hapis ve yüz günden üçyüz güne kadar adlî para cezasıyla ve aynı madde uyarınca Web sitesine konulması gereken içeriği usulüne uygun bir şekilde koymayan bu bentte sayılan failler üç aya kadar hapis ve yüz güne kadar adlî para cezasıyla cezalandırılırlar.


Okunma :9875